Društvene mreže:
 
    Facebook Instagram Twitter Youtube    

Partneri:

Poveznice:

Natjecanja:
KUP CEV-A - seniori
KUP CEV-A - seniorke
MEVZA - seniorke
MEVZA - seniori
SUPERLIGA - seniorke
SUPERLIGA - seniori
1. LIGA - seniorke
1. B LIGA - seniorke
2. LIGA - seniori
NATJECANJA ZOS-A
 
VIJESTI  
 
 
KAKO IZGLEDA "SUŽIVOT S VIRUSOM" U SPORTU!
KAKO IZGLEDA "SUŽIVOT S VIRUSOM" U SPORTU!

ZNAČENJE UZREČICE "SUŽIVOT S VIRUSOM" NAŠI SENIORI I SENIORKE OSJETILI VEĆ NA STARTU OVOGODIŠNJE LIGE PRVAKA!

Veliki šok doživjela je HAOK Mladost prije nego li je liga prvaka i počela! 

U najtrofejnijem hrvatskom odbojkaškom klubu, ovogodišnjem osvajaču Hrvatskog kupa i u muškoj i u ženskoj konkurenciji , OBJE EKIPE Mladosti zbog pozitivnih osoba na COVID-19 morala je u 14 dnevnu samoizolaciju! A to su doznali dan prije odigravanja utakmica 1. kola Lige prvaka koje sa tako nisu ni odigrale.

Naši odbojkaši su trebali igrati 1. turnir Lige prvaka u Domu odbojke „Bojan Stranić“. Po naputku Europske odbojkaške federacije (CEV), za odigravanje turnira svi neposredni izvoditelji (igrači, treneri…) moraju priložiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Upravo iz tog razloga smo prije turnira, u nedjelju, organizirali testiranje za mušku ekipu Mladosti. Budući nitko od testiranih nije imao simptome bili smo uvjereni da će svi nalazi biti negativni.

Tako je i bilo kod prvih 17 pristiglih nalaza. Međutim, posljednja dva testa naših igrača bili su pozitivni?! otkrio nam je sportski direktor HAOK Mladost, Darko Antunović.

 Iako zaraženi igrači prilikom testiranja nisu imali nikakve simptome, bili su posljednjih dana u bliskom kontaktu sa svojim suigračima i trenerima na treningu, te je stoga epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" odredio 14-dnevnu samoizolaciju za sve seniore Mladosti i njihove trenere koja su počela dolaskom nalaza!

To znači da naši seniori nisu sudjelovali na turniru u Zagrebu gdje su uz njih kao domaćine, još igrali Albanski i Mađarski prvaci, te isto tako niti na turniru u Mađarskoj tjedan kasnije. 

Još je jedan dan bilo nade da se odigra ženska utakmica Lige prvakinja protiv Calcit Kamnika iz Slovenije u srijedu. Naime djevojke i treneri su testirani u ponedjeljak tako da su rezultati došli dan kasnije. 

Nažalost nakon  odbojkaša, COVID-19 je potvrđen i kod nekih igračica Mladosti te su i one od danas u 14-dnevnoj samoizolaciji.

- Također nisu imale nikakve simptome, ali vidjeli smo što to znači – ništa, dobro nam je rekao razočarani Darko Antunović te dodao:

Zbog zakona o zaštiti osobnih podataka (GDPR), klub nije iznosio podatke o zaraženim igračima i igračicama.

Žalosni smo da se prve utakmice Lige prvaka u ovoj sezoni nisu odigrale. Još su od strane CEV-a muški turnir i ženska utakmica Lige prvaka iz Zagreba bili označeni kao „odbojkaški događaji tjedna“ gdje su se sve utakmice trebale prenositi u izravnom TV prijenosu i to:

Utorak, 22. rujna 2020. u 18:00 sati, HAOK Mladost muški - Erzeni SHIJAKUT (ALB)

Srijeda, 23. rujna 2020., u 16:00 sati Fino KAPSVAR (HUN) -  Erzeni SHIJAKUT (ALB)

Srijeda, 23. rujna 2020., u 21:00 sati, HAOK Mladost djevojke – Calcit KAMNIK (SLO)

Četvrtak, 24. rujna 2020., u 18:00 sati, HAOK Mladost muški - Fino KAPSVAR (HUN)

- Ovo je bio šok za sve nas. Ako će tako biti i u buduće, da zbog svakog pozitivnog pojedinca cijela ekipa mora u samoizolaciju, onda možemo zaboraviti na sport i natjecanje. - kratko je komentirao predsjednik kluba Miro Pavlović.

Festival odbojke koji je trebao biti u našoj dvorani i to sve sa prijenosom na TV ekranima nismo gledali. Ovo je bila velika šteta u financijskom a pogotovo u sportskom smislu jer smo ove sezone stvarno imali dobre ekipe i po prvi put sreće na izvlačenju Lige prvaka. 

Nažalost zbog ove svjetske pandemije smo ispali iz natjecanja i prije odigravanja na sportskom terenu.

Međutim, najvažnije da su svi naši "pozitivni" igrači i igračice prošli sve ovo bez ikakvih simptoma i posljedica te se okrećemo domaćim utakmicama.

ZAJEDNO SMO MLADOST

 

27. 10. 2020.
 
     
 
izjava o privatnosti zadnja promjena: 20. ožujka 2024., 14,43
 
Ovo web-sjedište može koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Više možete pročitati ovdje. Razumijem