Društvene mreže:
 
    Facebook Instagram Twitter Youtube    

Partneri:

Poveznice:

Natjecanja:
KUP CEV-A - seniori
KUP CEV-A - seniorke
MEVZA - seniorke
MEVZA - seniori
SUPERLIGA - seniorke
SUPERLIGA - seniori
1. LIGA - seniorke
1. B LIGA - seniorke
2. LIGA - seniori
NATJECANJA ZOS-A
 
VIJESTI  
 
 
HAOK MLADOST - ANALIZA SEZONE 2019. – 2020.
HAOK MLADOST - ANALIZA SEZONE 2019. – 2020.

Odbojkašice i odbojkaši Hrvatskog Akademskog Odbojkaškog Kluba Mladost uz završni rezime ostavljaju još jednu sezonu iza sebe. 

Analizu sezone možemo podijeliti na dva dijela:


1. Stvaranje svih preduvjeta za trenažni i natjecateljski proces

Veliki san iz STRATEGIJE KLUBA napisane od strane sportskog direktora još davne 2016. godine je bio da se u osam godina napravi nekoliko kapitalnih investicija kojima bi se poboljšali uvjeti za rad i napredak mladih igrača i igračica.

San je puno, puno prije vremena postao stvarnost te je tako:

 • U sezoni 2016/17. započeta i završena sanacija dvorane Dom odbojke Bojan Stranić i napravljeni Vanjski odbojkaški tereni HAOK Mladost sa umjetnom travom. Isto tako organizirana je prehrana (ručak i večera) nakon treninga za sve naše seniorske igrače i igračice tijekom cijele sezone u restoranu u sklopu dvorane Dom odbojke.
 • U sezoni 2017/18 kupljena su dva kombi vozila te sanirana Medicinska soba te kupljeni svi odbojkaški rekviziti za trenažni proces.
 • U sezoni 2018/19 otkupljen je i renoviran Fitness kluba i napravljen vrhunski Wellness kluba.
 • U sezoni 2019/20 je postavljena nova TARAFLEX podloga u cijeloj dvorani i zamijenjene sjedalice na tribinama dvorane. Neočekivano i ugodno iznenađenje u ovoj sezoni je da smo uspjeli dobiti i kompletno urediti dvije prelijepe sobe za odmor koje će koristiti naši mladi igrači i igračice.

Sa zadovoljstvom možemo reći da naši odbojkaši i odbojkašice sada stvarno imaju SVE uvjete za rad kojih se ne bi posramili svjetski odbojkaški klubovi.

2.  Sportska analiza sezone

Sportsku analizu možemo sažeti u jednoj riječi – NEUOBIČAJENO!

Kao i svake godine klub HAOK Mladost prijavio je sudjelovanje u:

 1. Ligi prvaka za seniore
 2. Ligi prvaka za seniorke
 3. MEVZA ligi srednje Europe za seniore
 4. MEVZA ligi srednje Europe za seniorke
 5. SUPERLIGI za seniore
 6. SUPERLIGI za seniorke
 7. Hrvatskom kupu za seniore
 8. Hrvatskom kupu za seniorke,
 9. Dodatno smo sufinancirali i pomagali sudjelovanje partnerskog kluba OK medicinar u muškoj SUPERLIGI.
 10. 1. hrvatsku ligu za djevojke
 11. 1.B hrvatsku ligu za djevojke
 12. Dodatno smo sufinancirali i pomagali sudjelovanje partnerskog kluba OK Croatia u muškoj 2. hrvatskoj ligi.
 13. Hrvatsku kadetsku ligu za dječake
 14. Prvenstvo Grada Zagreba za seniore
 15. Kup Grada Zagreba za seniore i seniorke
 16. Prvenstvo Grada Zagreba za juniore i juniorke
 17. Prvenstvo Grada Zagreba za kadetkinje
 18. Prvenstvo Grada Zagreba za mlađe kadete i kadetkinje
 19. Prvenstvo Grada Zagreba za najmlađe kadete i kadetkinje U13
 20. Prvenstvo Grada Zagreba za najmlađe kadete i kadetkinje u11

Iz gore navedenog je jasno vidljivo koliki pogon ima HAOK Mladost.

Sezona je počela kvalifikacijama za Ligu prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji gdje su naše djevojke nakon velike borbe poražene u 2. pretkolu od ukrajinskih prvakinja dok su dečki na kraju u 3. pretkolu morali priznati portugalskoj Benfici da je bolja. Europski put je naših ekipa nastavljen u CEV Kupu gdje su naše odbojkašice nakon 24 godina ušle među osam najboljih ekipa U EURO KUPU. Odbojkaši su svoj put završili među šesnaest najboljih ekipa CEV KUPA.

U MEVZA ligi odbojkašice zbog nekoliko lošije odigranih utakmica nisu dohvatile Final four, dok su dečki nakon 20 godina igrali finale MEVZA lige srednje Europe.

Bravo za obje naše ekipe. Dostojno smo prezentirali HAOK Mladost na međunarodnoj sceni.

Završetkom međunarodnih utakmica, vratili smo se domaćim natjecanjima. Juniorke i juniori su ponovno obranili titule prvaka Hrvatske te su sa svojim natjecanjima započeli seniori i seniorke.

Međutim nakon samo dvije odigrane utakmice u muškoj SUPERLIGI te četiri u ženskoj SUPERLIGI prvenstvo je zbog epidemije COVID – 19 prekinuto te se više nije do kraja sezone niti nastavilo.

Odluke gdje se nakon nekoliko odigranih kola proglašavaju prvaci za zelenim stolom naš klub nikada nije niti će moći prihvatiti iako smo tim odlukama trebali postati prvaci SUPERLIGE i 1. hrvatske lige za djevojke.

Naši članovi su bili vrlo aktivni i inovativni i za vrijeme korone što smo sve mogli vidjeti na društvenim mrežama kluba.

Uglavnom, nakon dvomjesečne pauze nastavili smo trenirati pod posebnim uvjetima. U tom periodu od 45 dana trenažne aktivnosti budući nije bilo službenih natjecanja mi kao klub smo organizirali niz prijateljskih utakmica između svojih ekipa te s prijateljskim klubovima diljem Hrvatske. Službeno sezona za naše ekipe je završena 03. srpnja 2020. godine.

Istekom sezone došlo je i do promjena u igračkom i trenerskom kadru.

Jedan od naših ciljeva napisanog u strategiji kluba ( stvarati igrače i igračice koji će moći u budućnosti igrati u velikim europskim klubovima) svake godine sustavno ostvarujemo. 

Tako će ove sezone nakon isteka ugovora ili u dogovoru sa HAOK Mladost naši igrači i igračice svoje karijere nastaviti:

 • Iva Jurišić u Francuskoj
 • Božana Butigan u Italiji
 • Lea Deak u Švicarskoj
 • Valentina Vrbanc - posao u struci
 • Matea Rajković u Moldaviji
 • Sandro Dukić traži angažman u inozemstvu
 • Marino Marelić u Rumunjskoj 

Također će klub nastaviti sa politikom davanja šansi prije svega domaćim hrvatskim igračima i igračicama. Novi članovi kluba od sljedeće sezone su:

 • Ivan Zeljković
 • Astrid Popić
 • Klara Perić

Uz njih, šansu u seniorskim ekipama će također dobiti i igrači i igračice iz našeg podmlatka. Zaslužili su je svojim radom, napretkom i rezultatima.

U stručnom djelu također ima puno novosti. Leo Barić novi je trener ženske seniorske ekipe HAOK Mladost. Trener Barić u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri već je bio na klupi Mladosti, ali onoj muškog sastava.

Na mjestu trenera zamijenio je Sašu Ivaniševića koji je kao trener Mladosti u posljednje četiri godine napravio sjajan posao. Trofejnu dvoranu Mladosti napunili smo peharima i medaljama zlatnog sjaja te ostvarili zapažene rezultate u domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Treneru Saši, hvala na svemu - svim trofejima, dobrim utakmicama... Hvala na pobjedama! Bile su to odlične četiri godine. Njegova Mladost mu želi puno sreće i uspjeha u daljnjoj sportskoj karijeri i životu. Ne sumnjamo da će tako i biti jer Saša je prije svega odličan čovjek i dobar trener.

Našem novom treneru Leu Bariću želimo puno uspjeha u Mladosti. Uvjereni smo da će ih biti.

Također smo se nakon zatvaranja sportskih aktivnosti zbog epidemije na našu žalost morali razići i sa našim vanjskim suradnicima: Tomicom Rešetarom, Marinom Vikić i Bracom Jankovićem. Financijska situacija do kraja godine će diktirati i nastavak suradnje sa svima njima.

Isto tako financijska te prije svega zdravstvena situacija (pandemija korona virusom) će uvjetovati i nastupe na međunarodnim natjecanjima u sezoni 2020-2021. HAOK Mladost se već prijavila sa obje ekipe za natjecanje u MEVZA ligi srednje Europe te će zasigurno sudjelovati i u Euro kupu sa ženskim i muškim sastavom.

Želimo kao klub nastaviti kontinuitet nastupanja u 4 velika međunarodna natjecanja, prije svega kako bi naši mladi igrači i igračice imali priliku igrati protiv najboljih te tako stjecati neophodno iskustvo za svoj odbojkaški i sportski napredak.

Na kraju još jedne sezone, ŽELIMO svim našim djelatnicima, igračicama, igračima, navijačima i prijateljima kluba UGODNE LJETNE PRAZNIKE.  

Vidimo se uskoro u našem Domu odbojke Bojan Stranić!

ZAJEDNO SMO MLADOST!

8. 8. 2020.
 
     
 
izjava o privatnosti zadnja promjena: 26. siječnja 2024., 16,59
 
Ovo web-sjedište može koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Više možete pročitati ovdje. Razumijem