Društvene mreže:
 
    Facebook Instagram Twitter Youtube    

Partneri:

Poveznice:

Natjecanja:
KUP CEV-A - seniori
KUP CEV-A - seniorke
MEVZA - seniorke
MEVZA - seniori
SUPERLIGA - seniorke
SUPERLIGA - seniori
1. LIGA - seniorke
1. B LIGA - seniorke
2. LIGA - seniori
NATJECANJA ZOS-A
 
VIJESTI  
 
 
HRVATSKI ODBOJKAŠKI SAVEZ PONIŠTIO SVOJE ODLUKE!
HRVATSKI ODBOJKAŠKI SAVEZ PONIŠTIO SVOJE ODLUKE!

Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza poništio je 24.04.2020. godine svoju odluku o završetku svih nacionalnih liga i proglašenju prvaka.

 

Naime 17. ožujka 2020. godine Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je na svojoj sjednici odluku o završetku svih nacionalnih liga i proglašenju prvaka u istim.

HAOK Mladost se od početka nije slagao sa odlukama a posebno ne s načinom donošenja, gdje Upravni odbor HOS-a samostalno bez konzultacija s mjerodavnim institucijama, županijskim savezima  i odbojkaškim klubovima donosi tako bitne odluke.

Treba reći da bi naš klub prema tim odlukama bio prvak u ženskoj SUPERLIGI, drugoplasiran u muškoj SUPERLIGI te prvak u ženskoj 1. LIGI te naglasiti da HAOK Mladost nije podržavao ni odluke gdje bi mi postali prvaci za zelenim stolom nakon samo nekoliko odigranih kola.

HAOK Mladost je višekratno u proteklom razdoblju javno govorio da su navedene odluke Upravnog odbora HOS-a donesene protivno Zakonu o sportu te Pravilniku o načelima sustava natjecanja Hrvatskog olimpijskog odbora te da će putem svog odvjetničkog ureda zatražiti mišljenje od tih mjerodavnih institucija.

Odgovor Središnjeg državnog ureda za sport od 7. travnja 2020. godine, te očitovanje Hrvatskog olimpijskog odbora od 20. travnja 2020. godine koje možete vidjeti ovdje samo su potvrdili ono što HAOK Mladost govori od dana donošenja odluka..

Jučer, 24. travnja 2020. godine Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza poništio je svoje odluke:

Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je odluku o poništavanju odluka donesenih 17. ožujka 2020. godine, a koje se tiču prekida i završetka natjecanja u sezoni 2019/2020.

Sukladno pozivu Središnjeg Državnog Ureda za Šport za usklađivanjem odluka o prekidu natjecanja prije za to predviđenog kraja, te o promjenama propozicija ili sustava natjecanja,  s odredbama Zakona o dopunama Zakona o sportu, s obzirom na nemogućnost daljnjih natjecanja u doglednom vremenu te radi osiguravanja regularnosti natjecanja, Upravni odbor HOS-a donio je odluku o poništavanju predmetnih odluka.

Nove odluke o završetku natjecanja 2019/2020 i sustavu natjecanja 2020/2021, bit će donešene sukladno Zakonu o dopunama Zakona o sportu od 18. travnja 2020 te sukladno propisima.“ - Hrvatski odbojkaški savez

Ovim poništenjem stvari su vraćene na početak. Nadamo se da nećemo opet ponoviti greške, sada  imamo ispred sebe odluke ostalih sportskih saveza, imamo vremena za konzultacije dionika unutar odbojkaškog sporta.  Ovog puta treba polako i promišljeno donijeti prave odluke kako za ovu sezonu tako i za sljedeću 2020/21, koja će biti teška i izazovna za sve odbojkaške klubove, a koja bi mogla početi puno ranije nego prijašnjih sezona.

Nemojmo zaboraviti da su ove godine i FIVB i CEV otkazali sva svoja reprezentativna i klupska natjecanja koje će sigurno htjeti odigrati sljedeće proljeće, jer ljeto je već rezervirano za odgođene Olimpijske igre.

HAOK Mladost će i nadalje davati svoje mišljenje, prijedloge i kritike ako treba, a sve u svrhu promicanja i napretka odbojkaškog sporta.

HAOK Mladost

25. 4. 2020.
 
     
 
izjava o privatnosti zadnja promjena: 26. siječnja 2024., 16,59
 
Ovo web-sjedište može koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Više možete pročitati ovdje. Razumijem